Фентъзи настолната ролева игра Dungeons & Dragons навършва 50 години през 2024 г. и Wizards of the Coast реши да отбележи това събитие с необичайно сътрудничество.

Оказва се, че Wizards of the Coast са се обединили с Royal Mail, пощенския оператор на Обединеното кралство, за да издадат серия от тематични марки в чест на 50-годишнината на Dungeons & Dragons.

Обявени са общо 14 пощенски марки:

- осем с чудовища - Vecna, Sovomed, Mimic, Slithering Beast, Studded Cube, Beholder, Mindfresher и Red Dragon;

- шест с герои - крал-крадец, драконороден магьосник, елф воин, човешки бард, джудже паладин и полуръст свещеник.

Британският художник Уейн Рейнолдс, известен с работата си във вселената на Dungeons & Dragons, е отговорен за илюстрациите към марките. Те вече са достъпни за предварителна поръчка в официалния магазин на британската Кралска поща: комплектът с героите ще струва 8,10 паунда, а за чудовищата ще трябва да платите 15,40 паунда. Очаква се комплектът да бъде пуснат в продажба на 25 юли.

В допълнение към стандартните комплекти Кралската поща предлага и редица други продукти, базирани на сътрудничеството: пощенски картички, колекционерски албуми, плакатни версии на марките, които струват до 150 паунда.

Първото издание на Dungeons & Dragons е публикувано през 1974 г. Честването на 50-годишнината на франчайза започна през март и ще включва въвеждането на механики от Baldur's Gate 3 в официалните правила.