Довереният вътрешен източник Том Хендерсън разкри състоянието на разработката на проблемното екшън приключение Beyond Good and Evil 2 на Ubisoft в статия за своя портал Insider Gaming.

Припомняме, че през юли той вече сподели, че Ubisoft се готви да изпрати Beyond Good and Evil 2 за външно тестване. Тестовете преминаха и версията, налична за преглед, не се отличаваше със своето качество.

Според информаторите на Хендерсън Ubisoft е предупредила тестерите на Beyond Good and Evil 2, че играта е в ранен ("блокчест") етап на разработка. Същото се казва и за проекта в екипа на създателите.

Изображенията и видеоклиповете за тестване, предоставени от Insider Gaming, показват предимно празни планети с ниска детайлност. Хендерсън създава впечатлението, че играта е пусната на много ниски настройки. Хендерсън казва, че кадрите от външните тестове не са достигнали качеството на демото на Beyond Good and Evil 2 от юни 2018 г. но космическите кораби са били подобни.

Накрая Хендерсън повтори твърденията си от август, че Beyond Good and Evil 2 вероятно е претърпял рестарт след разкриването през 2018 г. и няма да излезе през следващите няколко години.

Beyond Good and Evil 2 беше обявена през 2008 г. (и отново през 2017 г.) и все още няма дата на излизане. В отговор на запитването на Хендерсън Ubisoft заяви, че играта е в процес на разработка и "екипът работи усилено за реализирането на амбициозна визия".