През май симулаторът със симпатичната катерица убиец "Squirrel with a Gun" на американския VFX артист Даниел ДеЕнтремонт привлече голямо внимание в медиите. Наскоро играта получи страница в Steam и нови кадри.

Разработчикът представя "Катерица с пистолет" като отворена игра, в която се набляга на изследването на околната среда и стрелбата "Да бъдеш катерица с пистолет не е лесно, но е забавно", гласи описанието на заглавието. Играчите ще трябва да се защитават от противници, като използват различни оръжия, отблъскват атаките им и ги обезоръжават. Обикновените жители ще могат да помагат на катериците.

Ако се съди по видеото и скрийншотите, публикувани в Steam, главният герой - Катерица с пистолет може не само да използва огнестрелно оръжие, но и да пренася предмети и да ги използва като снаряди.

Благодарение на вродените способности на катерицата с пистолет, главният герой ще може да скача от платформа на платформа. Откатът на оръжието ще му помогне да преодолее още по-големи разстояния.

Играта Squirrel with a Gun се разработва от миналата зима на Unreal Engine 5. Проектът привлича вниманието на медиите, когато Даниел ДеЕнтремонт публикува видеоклип, показващ прототипа и други детайли от създаването на заглавието.

На този етап е потвърдено, че играта ще бъде пусната единствено за компютри, като засега няма дори приблизителна дата на пускане. В минималните системни изисквания на играта е посочена видеокарта NVIDIA GeForce RTX 2060.