Дигиталният магазин Epic Games Store стартира нов седмичен подарък. Този път потребителите получават ролевия слъчър Soulstice и симулатора за изграждане на миниатюрни модели Model Builder.

Soulstice разказва историята на сестрите Бриар и Луте, които са се превърнали в химера - хибриден воин, роден от обединението на две души. Играчите ще трябва да унищожат силите на неземните призраци и да спасят град Илдън.

Проектът предлага динамична история, свят, пълен с тайни, сложна бойна система и страховити босове, а двете сестри се озвучават от изпълнителката на ролята на Мълчаливото момиче от Metal Gear Solid V: The Phantom Pain Стефани Йостен. Soulstice е издадена на 20 септември 2022 г. за компютри, PlayStation 5, Xbox Series X и S. В Steam играта има "предимно положителни" отзиви (78%), а оценката в Metacritic е 68-72% в зависимост от целевата платформа.

Що се отнася до Model Builder, тази игра предлага да изрязвате, сглобявате, оцветявате и създавате собствени модели на различни превозни средства (самолети, танкове, кораби) и фигури. За да притежавате безплатни копия на Soulstice и Model Builder в Epic Games Store, трябва само да отидете на страниците на игрите и да кликнете върху "Get". Те автоматично ще се прикачат към профила ви.

Раздаването на Soulstice и Model Builder в Epic Games Store ще приключи на 5 октомври в 18:00 ч. българско време - в същия момент Godlike Burger, симулатор на ресторант за нездравословна храна, ще стане безплатен за една седмица.