Добра новина за всички притежатели на конзоли Sony. MechWarrior 5: Mercenaries, разработена от Piranha Games, заедно с нейното с разширение Heroes of the Inner Sphere ще се появи официално във версия за PS4 и PS5 на 23 септември.

Събитието е с голямо значение за целия франчайз, тъй като с тази премиера той се завръща обратно в конзолите на японската компания. За последен път геймърите имаха възможност да играят BattleTech игра на конзола PlayStation през 1997 година. Тогава Activision пусна MechWarrior 2: Arcade Combat Edition на PS1.

Интересна подробност е, че в играта сега ще се появят и няколко специфични за PlayStation възможности. На лице ще е пълна синхронизация със спусъците на новия DualSense контролер на Sony. Същевременно версията за новите конзоли ще включва всички предишни подобрения за MechWarrior 5: Mercenaries.

Много важно е, че всички нови играчи ще могат да се включват в мачове и с противници, играещи на други платформи. Това ще гарантира достатъчно противници дори първите дни след премиерата на изданието.