Дизайнерът на игри Dreams от британското студио Media Molecule, собственост на Sony Interactive Entertainment, така и не успя да излезе извън PS4, но очевидно е имал всички шансове да го направи.

При пускането на Dreams през февруари 2020 г. Media Molecule спомена, че с удоволствие би видяла играта на PC в бъдеще, но по това време потенциален порт не беше в процес на разработка. Ако се вярва на dataaminer-а и modder-а Ланс Макдоналд, PC версията на Dreams, заедно с подобрено издание на играта за PS5, все още се създаваше в стените на Media Molecule и дори всъщност беше готова за пускане.

"Dreams" трябваше да бъде пренесена на PC и те дори завършиха пренасянето. За PS5 щеше да има подобрена версия, която щеше да поддържа трасиране на лъчи и клавиатура и мишка", каза Макдоналд в скорошен стрийм.

Според Макдоналд, въпреки че и двата продукта всъщност са били готови, те са били отменени за една нощ, когато Media Molecule е била засегната от вълна от съкращения през октомври 2023 г. - ръководството е уволнило 20 от 135-те си служители по това време.

Твърди се, че познат на Макдоналд тестер е работил по версиите на Dreams за PC и PS5 и след новината за уволненията е информирал модератора за спирането на производството: "Всичко е отменено. Всичко, което е било готово. Всичко, което беше готово."

Активната поддръжка на Dreams е прекратена през септември 2023 г. Накрая Media Molecule пусна аркадната пъзел игра Tren вътре в Dreams, а самата игра беше включена в месечния подарък за абонатите на PS Plus.