Конференцията на Microsoft и Bethesda, в рамките на изложението за видеоигри Е3, донесе интересна новина. Следващата игра от серията Fallout, която ще се нарича Fallout 76: Expeditions, ще се появи през 2022 година.

Заглавието ще продължи легендарния франчайз и се очаква да надгради успеха, който имаха Fallout 76 и Fallout 3. Както подсказва и името, идеята на Expeditions е в това, геймърът да напусне традиционния терен на действието - Appalachia. Играчите този път се отправят към Питсбърг, или това, което е останало от него.

Новата игра ще изправи геймърите пред оцеляване в постапокалиптичната обстановка, предпазвайки се от обичайните опасности в играта - радиация, мутирали животни и т.н.

Трейлърът не разкрива много от играта, но събужда добре познатото усещане за напрегнатост и дори страх, така характерно за предишните заглавия. Клипът, който споделяме с вас, започва с войник, който не успява да се свърже със своите колеги. Той стои във футуристично летящо превозно средство, а отдалечаващата се от него камера показва ужасяваща обстановка. Всичко спира на табелата за "Добре дошли в Питт", както явно ще се нарича градът в играта.