Игровите конзоли Xbox ще предложат скоро специално решение за всички, обичащи да играят нощем. Microsoft ще въведе специален нощен режим, който ще щади очите на геймърите. Той вече е в процес на тестване и вероятно скоро ще се появи за всички притежатели на новите конзоли на компанията.

Функцията може да затъмни екрана, бутона за захранване и дори светлината на вашия контролер. Опционален филтър за синя светлина ще помага за намаляване на напрежението в очите. Геймърите ще могат да деактивират и HDR, за да избегнат ярките изображения в малките часове на деня, чието гледане доказано вреди на съня.

Със сигурност желаещите ще имат възможност да превключват режима ръчно, но по подразбиране нощният режим ще се активира сам в определени часове. Налична ще е и възможност за пускане, в зависимост от осветеността в помещението.

Нощният режим на Xbox за сега е ограничен до тестери, част от програмата Alpha Skip-Ahead. След като вече има подобен, наличен за редица смартфони и компютри, нововъведението на Microsoft ще е първото за игровата конзола.