Базираното в Лондон мобилно подразделение на Square Enix и базираното във Ванкувър студио Navigator Games представиха Avatar: Generations - ролева игра, базирана на анимационния сериал Avatar: The Legend of Aang.

Avatar: Generations отвежда играчите на пътешествие по света, включвайки любими герои от сериала, места с отворен свят, истории и събития, както и разширяване на вселената с нови приключения.

В първата глава геймърите ще се запознаят с Аанг, Катара, Сока, Тоф, Суюки, Зуко, Апа и Момо, които ще се опитат да помогнат на Аанг да изпълни задачата си. Бъдещите разширения ще се фокусират върху аватарите Кьоши, Кора, Року и други.

Разработчиците обещават "епични битки" и "уникални приключенски секции", подкрепени от задълбочени системи за управление и персонализиране. Играчите ще могат да наемат нови герои и да увеличат потенциала на своя отбор.

Avatar: Generations се създава за устройства с iOS и Android. Ограничено пускане на пазара се очаква през август в Канада, Дания, Южна Африка и Швеция. През следващите месеци се планира географско разширяване.