Warner Bros Games обяви официално, че последната пълна Mortal Kombat е продадена до този момент в над 12 милиона копия. Заглавието, което е под номер 11 в серията, е на пазара от април 2019 година. С него всички игри от популярната поредица вече са продадени над 73 милиона пъти. Това прави Mortal Kombat най-популярната от този тип за всички времена.

В момента актуалната игра на популярния файтър на практика е разширена версия на рекордьора по продажби и се нарича Mortal Kombat Ultimate. Играта е достъпна за конзолите на PlayStation 5, PlayStation 4, PlayStation 4 Pro, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch, персонални компютри и Stadia. С нея се затваря 30 годишен цикъл, стартиран от Midway Games.

Тогава студиото, което днес се нарича NetherRealm Studios, пуска игра, която веднага се приема добре от геймърите и се радва на огромен интерес. През целия период на съществуването ѝ са създадени огромен брой анимирани серии, пълнометражни филми и различни арт-проекти.

Заглавието навлезе и в сферата на мобилните устройства със заглавието Mortal Kombat Mobile, което пък вече има 138 милиона инсталирания за всички видове устройства.