Феновете на известната поредица бойни игри Mortal Kombat чакат обявяването на следващата част от няколко години, но официалното потвърждение на Mortal Kombat 12 беше далеч по-малко вълнуващо, отколкото можехме да се надяваме.

Като част от финансовия си отчет за четвъртото тримесечие на 2022 г. един от директорите на Warner Bros. Discovery Дейвид Заслав небрежно изпусна името и датата на издаване на следващата игра на NetherRealm Studios. "Предстоят ни още много неща, включително горещо очакваните Mortal Kombat 12 и Suicide Squad: Kill the Justice League - игри с премиера по-късно тази година и амбициозни прогнози за пускане на пазара" - обяви Заслав. Запис на момента можете да видите във видеото по-долу.

Създателят на поредицата Mortal Kombat Ед Бун отбягваше въпроса за следващата игра на NetherRealm Studios в продължение на месеци и накрая главният изпълнителен директор на компанията майка развали изненадата. Mortal Kombat 11 дебютира през април 2019 г. и оттогава е продадена в над 12 милиона копия по целия свят. През юли 2021 г. NetherRealm потвърди, че е преминала към предстоящата си игра.