Humble Games и разработчиците от испанското студио Crema обявиха точната дата на пускане за персонални компютри и конзоли за своята мултиплейър игра Temtem.

Заглавието дебютира в ранен достъп за компютри през януари 2020 г., а през декември същата година предварителната версия на проекта достигна PS5. Пълноценна премиера беше обещана не по-късно от първото тримесечие на 2022 г., но разработката се забави.

Както стана ясно, финалната версия на Temtem ще бъде пусната в продажба на 6 септември тази година за компютри, PS5, Xbox Series X и S, както и за Nintendo Switch. За конзолите играта ще бъде достъпна не само в цифров вид, но и на диск. Играта предлага да станете укротител на причудливи същества на шестте острова на архипелага Airborne. Тя обещава променлив онлайн свят, кампания с история, кооперативни и състезателни компоненти.

При стартирането на Temtem ще има още нови дейности, магазини и седмични куестове. След пазарният дебют на играта ще бъдат представени още сезонни актуализации с безплатни и премиум награди.