Небето е почерняло, докато вървиш на пръсти покрай стената на малка казарма. На всеки ъгъл мигат полицейски светлини. Почти си достигнал целта си, когато изведнъж чуваш силен лай. Това са част от сцените в нова руски инди игра за компютри, пише Russia Beyond.

"Тихо, момче", казваш на кучето зад оградата и увеличаваш темпото си, но е твърде късно. Забелязан си от огромен като канара всевиждащ полицай. Голямата му ръка те вдига от земята като перце. Какво се случва по-нататък не е ясно- само черен екран, нов ден и нов опит за бягство.

Това е "Милиционер" - нова инди игра от руското студио Tallboys, представена в платформата Steam през юли 2020 година.

"Избягай от гигантския полицай, преди да те хване в тази игра от първо лице на открита локация, в мистериозен свят и със sandbox елементи", гласи страницата на проекта в Steam.

Разработчиците твърдят, че изкуствен интелект помага на гигантския полицай да изразява емоции и го въоръжава с "точен морален компас".

Мястото е провинциален град в сюрреалистична постсъветска Русия, пълен с автомобили, трамваи и влакове. Няма конкретна сюжетна линия - просто много пътища за бягство и възможност за експерименти.

На страницата на играта в Steam не се споменава датата на излизане или цената.