Френското студио Motion Twin, известно с популярната игра Dead Cells, обяви точната дата на пускане на своя нов проект - кооперативния екшън Windblown. Играта ще бъде пусната в Steam Early Access на 24 октомври, като обещава светкавично бързи битки, кооперативен режим и уникални механики, които ще зарадват феновете на жанра.

Windblown беше представена за пръв път през декември 2023 г. на наградите The Game Award и предизвика огромен интерес сред геймърите. През изминалата година играта премина през затворена алфа фаза, която помогна на разработчиците да изчистят много от грешките и да оптимизират геймплея.

Играта поставя играчите в ролята на воини-скачачи - защитници на селището Арк, което се намира около опасния Вихър. Тяхната задача е да отблъскват стражите и емисарите на Вихъра в бързи и напрегнати битки, които изискват бърза реакция и добра координация. Windblown ще може да се играе както самостоятелно, така и в отбор до трима играчи.

Създателите на играта обещават уникални набези, разнообразие от стилове на игра и дори събиране на специални риби, които дават различни ефекти за играчите. В ранен достъп, Windblown ще стартира с пет биома, 12 вида основни оръжия и кооперативен режим за трима души. Играта ще поддържа седем езика.

По време на фестивала на Steam "Games to Be", който ще се проведе от 14 до 21 октомври, играчите ще имат възможността да тестват демо версията на Windblown. Прогресът от демото ще може да бъде пренесен в пълната версия на играта, а участниците ще получат специален външен вид на "тестови обект" за своите персонажи.