Fatal Frame: Maiden of Black Water е петата част на една от най-популярните игри на ужасите. Заглавието се появи през 2014 г. за Wii, а негова преработена версия ще излезе този октомври за повече платформи.

Анонсът за новата игра беше направен по време на изложението Е3 2021, без точна дата на премиерата. Тя идва в чест на 20-годишнината. Японското студио ще предложи във връзка с това специална Delux версия на Fatal Frame: Maiden of Black Water, която ще включва дигитална илюстрована книга, саундтрака на играта и шест костюма за главните герои, познати от други игри от сериите.

В играта ще могат да се видят още подобрени костюми. Преработената стандартна версия на Maiden of Black Water ще поднесе на играещите специалния фото режим. Той ще позволи да запаметите тези нещастни души, които ще виждате около вас. Всеки желаещ след това ще може да редактира изображенията с помощта на филтри и инструменти за редакция.

Fatal Frame: Maiden of Black Water излиза на 28 октомври тази година, вече за платформите PS4 и PS5, за Nintendo Switch, за персонални компютри в Steam и за Xbox конзоли.