В мрежата се появи ново видео, представящо геймплея на играта Hood: Outlaws and Legends. Заглавието, което е дело на Sumo Digital, на практика е алтернативна версия на историята за Робин Худ. Действието се развива в средновековието и потапя играчите в кооперативна битка, в която заедно с други геймъри трябва да победят враговете си.

Клипът представя основните бойци в играта - Hunter, Mystic, Brawler и Ranger, а от него става ясен и начинът, по който ще изглежда околната среда и самите битки. Основен акцент са обирите, които трябва да извършвате на пътуващи търговци и представители на държавата, които пренасят пари от данъци и такси. 

Идеята, като при Робин Худ, е да се краде от богатите, за да се дава на бедните. Играта обаче представя малко по-различна среда, в която имате и свои конкуренти в гората. Те също правят засади и могат да се обърнат срещу вас, дори можете да станете тяхна жертва.

В Hood: Outlaws and Legends наред с екшъна има и много стратегия, твърдят създателите ѝ. Освен с работата в екип трябва да се проявите и с подходящ избор на това колко от заграбеното да задържите за себе си, за да можете да се развивате и да пазарувате, с колко да помагате и как да пазите целия си капитал.

Ще видим Hood: Outlaws and Legends на десети май с едновременна премиера за PS5, Xbox Series X/S, PS4, Xbox One и персонален компютър.