След екипа на Skywind, екипът зад Skyblivion - фенския римейк на The Elder Scrolls IV: Oblivion - съобщи за напредъка си в пренасянето на ролевата класика на Bethesda Game Studios на енджина на The Elder Scrolls V: Skyrim.

В нов дневник на разработката екипът на TESRenewal докладва за скорошния напредък на Skylivion, включително за Голямата гора и нейните обитатели, руините на Ayleid, град Corrol и различни елементи на интерфейса. Авторите на Skyblivion са се опитали да разнообразят руините на Ayleid: в блатистите райони (особено в Черната гора) залите на Ayleid са покрити със зеленина, а на Златния бряг са покрити с пясък.

Менютата за създаване на герои и класове, както и екранът за повишаване на нивото, са прерисувани и направени по-ясни, а също така са добавени 50 нови зареждащи екрана. Преработени са и функциите за отваряне на ключалки (налични като мод в Nexus Mods).

Авторите не се отказват от плановете си да пуснат Skyblivion през 2025 г., но все още има много работа за вършене. В бъдеще екипът на TESRenewal обещава да покаже обновени диалози, инвентар и карта на света. Въпреки че официалното преиздаване на The Elder Scrolls IV: Oblivion изглежда е на път, феновете не искат нищо повече от Skyblivion. "Единственият ремастър на Oblivion, който ще играя", уверява Моиндали.

Skyblivion се разработва от 2012 г. насам (пълната продукция започва през 2016 г.). Модът ще бъде безплатен, но за да го играете, ще са ви необходими легални копия на Oblivion (с всички добавки) и Skyrim (обикновена версия или Special Edition).