Въпреки слабите продажби на The Callisto Protocol научнофантастичната поредица на ужасите от Krafton и разработчиците Striking Distance Studios ще получи продължение. Но не по начина, по който феновете се надяваха. Без да предупреждават от компанията представиха Project Birdseye - бърз изометричен roguelike екшън във вселената на The Callisto Protocol. Съобщението беше придружено от трейлър с продължителност минута и половина, който споделяме с вас.

Събитията в Project Birdseye ще се развиват в познатия от The Callisto Protocol затвор "Black Tin" на остров Калисто. Играчите ще трябва да се борят с чудовища, да се подкачат и да се адаптират към новите условия.

Разработчиците на Project Birdseye обещават комиксов стил, система за съперници, възможност да дадете битка на собствения си труп от миналото бягство, алтернативни образи и широк набор от оръжия. Датата на излизане и целевите платформи на Project Birdseye не се съобщават. Историята на проекта започва през 2023 г. със страстта на малък екип вътре в Striking Distance към лесни за научаване, но пристрастяващи роугликове.

"Както можете да видите, това не е The Callisto Protocol 2 - по-скоро странична задача, която намери отклик в екипа. Това ще ни позволи да разширим света на The Callisto Protocol и да разтегнем творческите си мускули, без да ни разсейва от разработването на следващата ААА игра", увериха авторите.

The Callisto Protocol е издадена на 2 декември 2022 г. за компютри (в Steam и EGS), PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X и S. Играта получи смесени отзиви от критиката (69% в Metacritic) и потребителите (67% в Steam).