Издателството tinyBuild и разработчиците от неговото студио в Рига обявиха съвместен проект - Duckside. Създателите позиционират Duckside като мултиплейър симулатор за оцеляване като Rust или DayZ с отворен свят и една важна характеристика: "Вие, както и всички останали, сте патица".

Сами или в компанията на съмишленици играчите на патици ще трябва да събират ресурси, да строят убежища (гнезда), да изработват инструменти и оръжия, да се борят с хора и враждебни потребители (т.е. птици).

Действието на Duckside ще се развива на обширен остров, който може да бъде изследван самостоятелно и с помощта на крилата - обявен е сериозен модел за управление на полета с планиране, гмуркане, ускоряване и стрелба в движение.

Както предупреждават авторите, в Duckside няма истински безопасно място: всяка сграда може да бъде разрушена, всеки тайник с плячка може да бъде разграбен, а всяка миграция може да доведе до смъртта на ятото.

Авторите на Duckside обещават PvP и PvE, единен свят за всички (със запазване на промените в сървъра), подобрения на оръжията, набези на врагове, поддръжка за до 50 играчи.

Датата на излизане на Duckside не е уточнена, но на страницата на играта в Steam вече можете да се запишете за предстоящото бета тестване - тестовете ще започнат преди края на този месец, още на 18 април. Дали обаче това не е първоаприлска шега - ще разберем скоро.