Както беше обещано, на 23 април "олдскуул" шутърът Phantom Fury - продължението на Ion Fury от Voidpoint - беше пуснат в услугата за цифрово разпространение Steam. Премиерата беше придружена от нов геймплей трейлър.

Действието на Phantom Fury се развива много години след финала на Ion Fury: Шели Харисън, по прякор Бомбата, се събужда от кома с нова бионична ръка и със задачата да извлече мощния артефакт Demon Core.

Шели ще трябва да преодолее собственото си минало, за да спаси човечеството. Обещават смесица от "екшън и роуд-филм", "невероятно интерактивен свят", ужасяващ брой врагове и повече от 20 оръжия.

Първите оценки обаче рисуват не толкова оптимистична картина: според резултатите от осем ревюта в Metacritic Phantom Fury има само 70%, а в OpenCritic (девет материала) - 69%. Версията за персонални компютри на Ion Fury получи 79% навремето.

Те хвалят енергичните престрелки и арсенала, интерактивната среда и олдскуул графиката (макар и на Unreal Engine 4, а не на Build Engine), но критикуват слабия сюжет и босовете, "изненадващо скучния саундтрак" и многото бъгове.

Phantom Fury има само 35 рецензии в Steam, но те са "смесени" (55%). Играчите се оплакват от бъгове, изкуствен интелект на враговете и дизайн на играта. Припомняме също, че продължението е разработено от Slipgate Ironworks, а не от авторите на Ion Fury от Voidpoint. Играта се разработва и за PS5, Xbox Series X, S и Nintendo Switch, но тези версии нямат дата на излизане.