Riot Games се обърна официално в търсене на специалисти, които да разработят конзолната версия на условно безплатния героичен шутър Valorant. В момента проектът е достъпен само за компютри, но в миналото имаше съобщения за възможно разширяване на географията на платформата.

През юни 2022 г. Riot Games обяви, че нейните игри, включително Valorant, ще бъдат достъпни безплатно с абонамент за Xbox Game Pass. Партньорството с Microsoft само по себе си подсказва възможността шутърът да бъде достъпен за собствениците на конзоли, а студиото наскоро публикува две свободни работни места в популярната услуга за търсене на работа в гейм индустрията Hitmaker.

Сега Riot Games търси старши дизайнер на игри, който да "работи с ръководителите на отделите, за да определи визията за бойната система на Valorant за конзоли", както и мениджър по дизайна. Отговорностите му включват "разработване и подобряване на функции, режими и системи, които да помогнат за пускането на конзолните версии на продукта на пазара".

Самата компания Riot Games все още не е коментирала официално публикуването на гореспоменатите свободни позиции.