Проблемите за CD Projekt RED нямат край. Създателите на Cyberpunk 2077 се сблъскаха с множество перипетии около пускането на своето очаквано заглавие. То бе свалено от магазина на Sony, част от хората, които го купиха, получиха парите си обратно, а програмисти периодично разкриват неща от кухнята на компанията пред медии. Не закъсня и спадът на акциите, проблемите с инвеститори, а сега към тях се добавя и полската институция, която отговаря за защита на потребителите.

Стана ясно, че тя е стартирала разследване заради проблемите с конзолните версии на Cyberpunk 2077. Според говорителя на въпросната комисия - Магдален Циелоч - към CD Projekt RED са изпратени конкретни въпроси за проблеми в играта и кога те ще бъдат отстранени.

От гейм студиото се иска да даде обяснения, а комисията ще следи как те се отстраняват и дали желанията на клиентите ще бъдат удовлетворени. При установяване на проблеми комисията има право да глоби компанията с до 10% от общия ѝ годишен оборот. В правомощията на полската комисия е и това да задължи CD Projekt RED да обезщети потребителите.

Освен всичко друго акционери в компанията са внесли в съда колективен иск срещу нея в местен съд заради подвеждане относно състоянието на заглавието. Една от малкото добри новини за Cyberpunk 2077 е, че тя продължава да се продава изключително добре и вече надхвърля 13 милиона копия. Освен това от тази цифра дори са извадени заявките за връщане на пари към недоволни геймъри.