Разработчиците на изометричната ролева игра The Thaumaturge от полското студио Fool's Theory (римейк на The Witcher) се обърнаха към феновете с две новини: добра и не толкова добра.

Добрата новина е, че разработката на играта е официално завършена - играта е готова за премиера и дори вече е попаднала в ръцете на много рецензенти по света. Не толкова добрата новина обаче е, че въпреки че е готова, премиерата на The Thaumaturge отново се отлага. Този път закъснението ще бъде само с две седмици: вместо на 20 февруари играта ще бъде пусната на 4 март за компютри (в Steam, GOG и EGS).

Причината за отлагането не е загриженост за качеството на играта, както беше миналия път, а неудачен избор на прозорец за издаване - февруари е твърде богат на потенциално добри игри и The Thaumaturge рискува да се изгуби сред тях.

"Решихме да използваме тази възможност, за да дадем на The Thaumaturge пространство за маневриране. По този начин играта ще получи вниманието, което смятаме, че заслужава", казват разработчиците.

Действието на The Thaumaturge ще се развива във Варшава в началото на XX век, когато градът е под контрола на Руската империя. В света на играта thaumaturge (магьосници) са способни да подчиняват волята си salutors (демони) и да ги използват в битка.

Обещават дълбок сюжет, детективски елементи, морални дилеми и последици от решенията, тактически битки, развитие на героите, графика на Unreal Engine 5 и конзолно издание (в бъдеще).