Издателят Mytona и разработчиците от Fntastic обявиха отлагането на своя MMO шутър за оцеляване в отворен свят The Day Before. Новото забавяне е резултат от непредвидени проблеми.

Играта беше представена през януари 2021 г. и се очакваше да има премиера за компютри в Steam на 21 юни 2022 след което бе отложена за 1 март 2023 година. Разработват се и версии за PS5, Xbox Series X и S.

Както стана ясно обаче, разработчиците няма да успеят да го направят на определената дата: сега се планира The Day Before да бъде пуснат едва на 10 ноември 2023 година. Обещаната демонстрация на "чист геймплей" през януари също се отлага.

Що се отнася до непредвидените проблеми, в нощта на 24 срещу 25 януари страницата на The Day Before в Steam беше блокирана по искане на собственика на търговската марка на The Day Before в САЩ. Заявката за търговска марка е подадена още през май 2021 г. от някой си Sun Jae Lee от Южна Корея. Миналия четвъртък, 19 януари, студиото е получило жалба от него и сега се опитва да разреши проблема.

Неприятната новина натъжи много геймъри, които очакваха ранно пускане и прожекция кадри от на The Day Before. Доскоро проектът беше на второ място (Hogwarts Legacy беше изместен от лидерската позиция) по брой на добавките към списъците с желания в Steam.

Събитията от "Предишният ден" ще се развият в Америка, засегната от пандемия и залята от кръвожадни заразени. Играчите ще трябва да търсят ресурси, да се борят с чудовища и да участват във възстановяването на обществото.