Само месец преди официалната премиера на голямата MMO игра на Amazon, наречена New World, тя бе отложена отново. От компанията обявиха официално, че в резултат на получените данни от теста, който се провежда в момента, се оказва че имат нужда от малко повече време, за да изгладят някои проблеми.

Разработчиците поясняват, че искат играта да работи отлично за всички геймъри, които да изпитват удоволствие от нея. Това е и причината за по-дългото провеждане на тестовете, които са достъпни за много геймъри. Те обаче са показали, че по заглавието има още неща, които трябва да бъдат коригирани. И така новата премиерна дата за играта става 28 септември.

Създателите на първото MMO на Amazon споделят, че решението не е било лесно за тях. Играта трябваше да се появи още през май 2020 г,. но заради пандемията бе отложена за февруари. Следващото отлагане бе за края на август, а сега става ясно, че играчите ще трябва да изчакат още месец за официалната премиера.

Въпреки отлаганията, New World продължава да подобрява рекорди. Макар и като част от теста, в момента тя се играе от над 200 хиляди играчи в Steam. Заглавието има пълния потенциал да се превърне в най-играното ММО за всички времена.