На неотдавнашния майсторски клас An Evening with Baldur's Gate 3, организиран от BAFTA, основателят и главен изпълнителен директор на Larian Studios Свен Винке говори за бъдещето на поддръжката на съдържание за фентъзи ролевата игра.

След излизането си от Early Access през август миналата година Baldur's Gate 3 получи редица големи актуализации на съдържанието, беше пусната на конзоли и в момента се подготвя за седмия си голям пач.

Актуализацията ще включва инструменти за разработване на модове, наред с други неща. Винке вижда този пач като последния момент от предаването на Baldur's Gate 3 на потребителите - когато те ще могат да "създават свои собствени творения".

"Сега за нас е важно да дадем на играчите възможността сами да модифицират Baldur's Gate 3, да им позволим да създават свои собствени творения. Мисля, че в този момент най-накрая ще кажем: "Това е всичко, сега най-накрая е ваше" - заяви Винке.

Предстоящата актуализация няма да прекрати поддръжката на Baldur's Gate 3, но "нивото ѝ ще бъде сведено до отстраняване на критични грешки". Мислите на Larian Studios вече са насочени към бъдещите им проекти.

"Работим върху ново нещо и сме изключително заинтересовани от следващите игри. Ние сме креативни хора и не искаме да правим едно и също нещо, а искаме да продължим напред и да направим нещо ново" - обясни Винке.

Седмият пач за Baldur's Gate 3 ще бъде пуснат през септември - затворената "бета" за 1000 участници ще започне през юли. Larian Studios има две нови игри в процес на разработка за своята интелектуална собственост.