На 17 ноември ще стартира следващият сезон на играта Rocket League. Това показва видео, което създателите на играта разпространяват в YouTube. Благодарение на него научваме и повече за това, което предстои след ъпдейта.

Геймърите ще могат да се насладят на действие, което според обявеното в клипа се развива "извън този свят". В новия сезон играчите ще могат да изпробват уменията си на нова арена, наречена Starbase Arc (Aftermath). Клипът представя как играчите в заглавието, комбиниращо състезание с автомобили и футбол, стигат до нея.

Освен новите елементи, както винаги ще има и различни седмични и сезонни предизвикателства. Създателите на Rocket League обещават на геймърите нови възможности за подобрение по автомобилите. Заедно със Сезон 5 идват и някои промени в самата игра, които ще засегнат PlayStation 5 версията ѝ. Там вече ще може да се открие настройка, с която играчите ще могат да активират 4K резолюция при 60 кадъра в секунда с HDR. При другия режим, който ще залага на създаването на максимално много кадри, резолюцията ще е 2688 x 1512 (70 процента от пълното 4K) при 120 кадъра в секунда с HDR.