Разработчиците от Frosty Pop, независимо канадско студио, специализирано в малки, забавни игри, представиха Pillow Champ, "най-меката бойна игра в историята". Събитията в заглавието ще се развиват в "забавна и дръзка" обстановка. Според сюжета на играта през 2024 г. човечеството е постигнало световен мир благодарение на най-великото си изобретение - бой с възглавници.

Играчите ще трябва да участват в турнира Pillow Champ, който е променил самото общество, и да разкрият тайната организация "Рицарите на възглавницата", която се стреми да върне боевете с възглавници в света на мрака.

Авторите подготвят широк набор от режими, включително кариера с развиване на умения, сюжетна кампания (с историите на двама герои при стартирането), локален и онлайн мултиплейър с мрежов код Rollback. Те обещават осем героя с уникални бойни стилове (базирани на различни култури, танци, бойни изкуства и упражнения), забавни и сърдечни истории, запомнящ се саундтрак и човек, направен изцяло от възглавници.

Авторите наричат Pillow Champ нов поглед към бойните игри и тяхната деконструкция. Играта препраща към класиките в жанра като Street Fighter 2 с псевдотриизмерен екшън, но вместо остриета има възглавници, вместо кръв - пух, а вместо страдание - радост. Pillow Champ се очаква да излезе през пролетта на 2024 година. за компютри (в Steam), Nintendo Switch и мобилни устройства (чрез абонамент за Netflix). Засега не е обявена поддръжка за езици, различни от английския.