Разработчиците на мобилни игри и приложения от Mauris Studio представиха нов геймплей трейлър за пиратската екшън ролева игра Corsairs Legacy и обещаха скоро да получат повече новини за играта.

Клипът е заснет в 4K резолюция при 60 кадъра в секунда и показва Corsairs Legacy в нейното "текущо състояние на разработка" (на места играта изостава значително): авторите показват морски битки и качване на борда на вражески кораб.

Забележително е, че в различните версии на трейлъра самоличността на противниците се различава: в руското видео те са испанци, в украинското - французи, а в английското - англичани. Що се отнася до предстоящите новини, "още ексклузивно съдържание" от създателите на Corsairs Legacy ще бъде показано по време на предстоящия демо фестивал "Steam Next Fest", който ще се проведе в Steam от 6 до 13 февруари тази година.

Играта ще бъде издадена на части, като първата от тях ще бъде пусната за компютри в Steam през 2023 г. В процес на разработка е и демо версия на Corsairs Legacy: Prologue, която трябваше да види бял свят преди средата на 2022 година.