Sony обяви, че продажбите на игровата конзола PlayStation 5 са надхвърлили границата от 10 милиона броя от пазарната премиера на 12 ноември 2020. Това прави устройството най-бързо продаваната конзола с историята на компанията. Това е много добро постижение като имаме предвид, че Sony продължава да има проблеми в осигуряването на достатъчни количества от конзолата, предава Mobile Bulgaria.

Компанията разкри и данни за продажбите на някои от игрите в портфолиото на PlayStation Studios. Така например към 18 юли от Marvel"s Spider-Man: Miles Morales са били реализирани над 6.5 милиона копия, MLB The Show 21 е с над 2 милиона продажби за всички платформи, от Returnal са продадени над 560 000 копия от 30 април досега, а от Ratchet & Clank: Rift Apart са продадени над 1.1 милиона копия от излизането й на 11 юни.

Джим Раян, който е президент на Sony Interactive Entertainment, посочва, че компанията има още много работа,з ащото не може да задоволи напълно търсенето на PS5. Сред бъдещите игри на PlayStation Studios са нова игра в поредицата God of War, Gran Turismo 7 и Horizon Forbidden West from Guerrilla Games. Сред очакваните с интерес заглавия от партньори на SIE са Battlefield 2042, DEATHLOOP, Far Cry 6 и Kena: Bridge of Spirits.