Известен ютубър на име Jackarte, прочул се с разработването на римейкове на God of War Ragnarok и Resident Evil Village, пусна трейлър на ролевата екшън игра Hogwarts Legacy за PS1. Както и при предишните си творения, той използва Unity 3D.

Видеото, което споделяме с вас, изглежда изключително автентично като от края на 90-те години. Творението се харесва и на зрителите. Това е видно от положителните коментари, които потребителите са оставили за клипа.

Jackarte публикува и сравнение на трейлъра на играта с оригинала в отделен клип, който също споделяме с вас. Там още по-добре се улавят разликите, а и се вижда в каква степен са се развили компютърните игри през последните 25 години.

Hogwarts Legacy беше пуснато на 10 февруари за компютри, Xbox Series X/S и PlayStation 5. В средата на пролетта, на 4 април, в продажба ще бъдат пуснати и версиите за PlayStation 4 и Xbox One. През лятото се очаква и премиера за Nintendo Switch. Играта чупи рекорди по приходи и едновременни онлайн посещения в Steam. Професионалните критици ѝ дават средна оценка 85 от 100, а в Steam играта Hogwarts Legacy има 91% положителни потребителски отзиви.