Разработчиците от шведското студио MachineGames (автори на последния Wolfenstein) споделиха нови подробности и кадри от своята игра Indiana Jones по време на презентацията Developer_Direct.

Както се очакваше, новият проект на MachineGames се нарича Indiana Jones and the Great Circle - това е екшън-приключенска игра за един играч от първо лице със стелт и пъзел елементи.

Събитията в играта ще се развиват през 1937 г. между филмите " Похитителите на изчезналия кивот " и "Индиана Джоунс и последния кръстоносен поход ". Зловещи личности започват да търсят ключа към древна сила и само Индиана Джоунс може да ги спре.

Indiana Jones and the Great Circle ще изпрати играчите на пътешествие из целия свят (Ватикана, Египет, Сухотай и други), а освен над него се предлага да поемат контрола и над журналистката Джина, която има лични мотиви в случващото се.

Прочутият камшик на Индиана Джоунс може да се използва както в битка (издърпайте врага към себе си или го хвърлете на земята), така и при скритост (отвлечете вниманието на охраната) и придвижване (премятане през пропаст, катерене по стена).

Обещават комбинация от линейни и отворени епизоди, изглед от трето лице в

заставки и по време на определени движения в пространството. Героят прилича на Харисън Форд и говори с гласа на Трой Бейкър.

Indiana Jones and the Great Circle ще бъде пусната през 2024 г. за компютри (в Steam и Microsoft Store), Xbox Series X и S и Game Pass. В предаването бяха показани геймплей трейлър и видео зад кулисите с промъкване на геймплей.