Faceboook обяви, че дава старт на две нови функции, част от раздела за игри Facebook Gaming. Тази част от социалната мрежа е на път да стане по-интерактивна. Новите възможности позволяват създателите на съдържание и техните привърженици да играят заедно. Това ще е начин за стриймърите да включват и своите фенове в предаванията си на живо.

Зрители и играчи ще могат да играят заедно класическото заглавие Pac-Man, разработено в партньорство с Genvid и Bandai Namco. Играта ще включва кооперативен режим за четирима играчи, както и специален редактор на лабиринти, оптимизиран за мобилни устройства.

Освен на Pac-Man, Facebook дава старт и на Interactives. Това са интерактивни слоеве, които зрителите ще видят върху предаванията на живо. С тях ще може да се комбинират две неща едновременно, подобно на картина в картината при телевизорите, но с много повече възможности. Запознати припомнят, че други геймърски платформи като Twitch и Google Stadia отдавна имат начини играчите да взаимодействат директно с излъчващите видео потоци и беше само въпрос на време Facebook да ги добави също за геймърите.