През март се появи VR новата игра Half-Life:Alyx, с която издателството Valve най-после се завърна към Half-Life поредицата. Заглавието, включва геймъра в сражение с извънземни, а действието се развива между събитията от Half-Life и Half-Life 2. Впечатляващото е, че Alyx потапя геймърите в света на виртуалната реалност и носи съвсем нови усещания за почитателите на легендарната поредица.

Създателите от Valve признават, че заради ситуацията около Covid-19 не са я пуснали в пълния й вариант. Съответно сега те представят ъпдейт, който добавя повече от три часа коментари, покриващи всички аспекти от дизайна на играта.

Чрез обновлението се добавят 147 места, на които геймърите могат да видят нови неща, а механиката е много интересна. В играта например можете да намерите различни шлемове за виртуална реалност и за да отключите новостите, трябва да ги поставите на главата си. Нещо като виртуална реланост във виртуалната реалност.

За да станат всички допълнителни опции налични обаче, трябва да стартирате нова игра. Ако вече сте я започнали, от Valve препоръчват първо да я завършите по обикновения начин и след това да я изиграете още веднъж с нововъведенията.