Поредната интересна игра, която очакваме скоро за PlayStation 5, е ексклузивът Ratchet & Clank: Rift Apart. Заглавието, дело на разработчиците от Insomniac Games, ще бъде показано в по-големи подробности по време на специален "State Of Play", който ще бъде излъчен на 29 април.

Преди него през тази седмица студиото пусна трейлър, разкриващ не малко от геймплея. В него се вижда добре колко динамична ще е играта и с колко жива графика ще разполага. Ratchet & Clank е налично за предварителни поръчки от февруари, а на пазара се очаква тя да се появи през юни.

Освен стандартна версия, платформърът ще има и луксозно дигитално издание. То включва играта, пет допълнителни комплекта броня, 20 Raritanium за надграждане на оръжия, пакет стикери за Photo Mode, дигитална арт книга и саундтрак.

Според запознати с поредицата, тази част е отлично начало, ако никога не сте играли и епизод от нея. Според официалното съобщение от разработчиците, тя е със самостоятелна сюжетна линия, но пък верните фенове на играта ще намерят добра връзка с предишните версии.