Издателят Nacon и разработчиците от студиото Daedalic Entertainment представиха трейлъра на историята за своя стелт-приключенски екшън The Lord of the Rings: Gollum на изложението Nacon Connect 2023.

Се според сюжета на заглавието, след като губи скъпоценен пръстен, Gollum се отправя на опасно пътешествие из Средната земя. Играта ще разкаже за героя от робството в Тъмната кула, до живота с елфите в Лихолес. Историята започва осем години преди така наречената Война за пръстена и върви паралелно с първата половина на "Задругата на пръстена". При това, ако се съди по трейлъра, магьосникът Гандалф ще има черна брада в играта.

Освен чернобрадия Гандалф, двуминутният трейлър на The Lord of the Rings: Gollum показва откъси от геймплей, взаимодействието на Голум с елфите, злите хора в служба на Саурон и динамични сцени. Мненията на зрителите са разделени: някои наричат играта графично изостанала и критикуват художественото оформление (брадата на Гандалф, косата на Голъм), докато други просто се радват да видят напредък: "Изглежда много по-добре от последния трейлър".

"В крайна сметка правим всичко това заради феновете, искаме да ги зарадваме и, разбира се, себе си. Надяваме се, че феновете ще се насладят на това. Това е, за което се опитваме" - уверява сценаристът Тилман Шанен в нов дневник на разработката.

The Lord of the Rings: Gollum се създава за компютри в Steam и EGS, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X и S, както и за Nintendo Switch. Трейлърът потвърждава излизането на играта през 2023 г. Ако се вярва на информацията на Nacon, той се отнася за периода от април до септември.