Разработчиците от Striking Distance, съвместно с Krafton Publishing, публикуваха нов трейлър на ужасите за предстоящото издание на The Callisto Protocol. Продажбите ще започнат на 2 декември - не би трябвало да има отлагане, тъй като играта беше представена официално преди месец.

Представената лента е компилация от зрелищни геймплейни фрагменти със стрелба, контактни битки, взаимодействие с красиво анимирани герои и някои сюжетни обрати, чието значение ще стане ясно след излизането на играта.

Всичко това е придружено от песента Lost Again на алтернативния поп изпълнител Kings Elliot. Трябва да ви припомним също, че една от спътничките на главния герой се появи в лицето на звездата от "Момчетата" Карен Фукухара.

Събитията в "Протоколът Калисто" се случват през 2320 година. Главният герой, пилотът на товарен кораб Джейкъб Лий, ще се опита да избяга от затвора Black Metal на Калисто. Страшната компания на затворника ще бъде поддържана от гротескни биофаги (мутанти), чиято механика на разчленяване е една от ключовите характеристики на филма на ужасите.

The Callisto Protocol ще бъде пусната за компютри в Steam и Epic Games Store, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X и S.