Полският издател и разработчик Bloober Team представи нов трейлър, дата на издаване и ново име за своята психеделична хорър игра Layers of Fears по време на IGN Fan Fest 2023.

Заглавието е компилация от оригиналните Layers of Fear (плюс Inheritance) и Layers of Fear 2 с разширен сюжет и актуализиран геймплей. Изданието се очакваше в началото на 2023 година.

Беше разкрито, че Layers of Fears вече се нарича Layers of Fear и ще бъде пуснато през юни 2023 година. Едноминутният трейлър, представен в чест на обявяването, създава атмосферата и дава възможност да се надникне в геймплея.

В допълнение към историите за Художника, Дъщерята и Актьора, новите Layers of Fear включват истории за Съпругата и Писателя). Разработчиците отбелязват, че The Lighthouse ще предложи възможност за изследване на изоставен фар, който ще разкрие изцяло нова история във вселената на Layers of Fear и по някакъв начин ще "свърже цялата поредица".

Разработчиците обясняват промяната на името с решението да се "върнат към корените" под натиска на феновете. Заглавието Layers of Fears трябваше да подчертае зависимостта от оригиналните игри и включването на нови истории в компилацията.

Layers of Fear се създава за компютри в Steam и Epic Games Store, PlayStation 5, Xbox Series X и S. Обещани са графики, създадени са Unreal Engine 5 с трасиране на лъчи и технология за осветление Lumen.