Разработчиците от мексиканското студио Horizontal Entertainment на TagWizz обявиха "най-амбициозната латиноамериканска игра до момента". Това е вдъхновена от Souls екшън-приключенска игра с елементи на ужаси, наречена Witches of the New World, чието действие се развива след прословутите Салемски процеси срещу вещици в сърцето на Нова Англия.

Играчите ще влязат в ролята на професионалния ловец на вещици Джедея Хопкинс, който пристига в Салем, за да разследва инцидента. Докато разследва града и разпитва населението, героят разкрива зловеща конспирация. Градът е под угрозата да бъде завладян от сектанти, които го населяват с адски същества и си присвояват душите на жителите на града. Потребителите трябва да се противопоставят на тъмните сили и да прогонят висшите демони обратно в бездната.

Обещано е приключение с предизвикателни морални въпроси и решения, нетрадиционна смесица от атмосфера на ужасите и битки в стил Souls, акробатични механики, кошмарни чудовища и графика, задвижвана от Unreal Engine 5. Новият трейлър на Witches of the New World трае малко под две минути и, противно на първото впечатление, не показва реален геймплей, а само рендери.

Изглежда, че Witches of the New World е в ранен етап на разработка - очаква се проектът да бъде пуснат на пазара едва през 2025 година. На този етап няма информация за списъка с целеви платформи на играта.