Разработчиците от студиото Mad Head Games и Koch Media представиха геймплей трейлъра на мрачното научнофантастично екшън приключение Scars Above, което беше обявено в средата на 2021 година.

В описанието на играта се казва, че играчите ще се насладят на проект, който съчетава "приятното усещане за преодоляване на трудности" със завладяваща и сложна история. Действието се развива в мистериозен извънземен свят, чието изследване ще бъде основната задача на главния герой. Гигантски извънземен обект е навлязъл в околоземна орбита, предизвиквайки световен фурор. Земляните изпращат към него екип за изследване на формите на живот и комуникациите (SCAR) от учени и инженери.

Разбира се, нещата не вървят по план: мистериозният обект неочаквано пренася екипа на неизвестна планета извън Слънчевата система. Главната героиня, д-р Кейт Уорд от SCAR, се събужда сама сред непознатата, враждебна флора и фауна и тръгва да търси колегите си.

Трейлърът показва процеса на изследване на непознатия свят, опасните срещи с враждебни обитатели на местата и щателно сканиране на всеки малък интересен обект.

Scars Above прилича много на Returnal, но ролевите елементи в екшън играта на Mad Head Games напълно отсъстват. Пускането ѝ е насрочено за 28 февруари, а целевите платформи са компютри в Steam, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X и S.