С дългоочакваната премиера на Dragon Age: The Veilguard феновете на поредицата са на прага на сбъдване на мечтата си - след десет години чакане. Първият Dragon Age от 2014 г. обещава нови приключения, които ще се развиват десет години след събитията от Dragon Age: Inquisition и допълнението Trespasser.

Според сюжета, ритуалът на Солас е провален, но свободните елфически богове застрашават света с плановете си за унищожение. Играчите ще трябва да сформират нова група от пазители на завесата, за да се изправят срещу тези древни заплахи. BioWare представи драматичен трейлър, който загатва за интензивни битки и емоционални моменти.

Коментарите на феновете са преливащи от вълнение - потребител AAiken24 казва: "Буквално чаках десет години за това," а мнозина се присъединяват към неговото мнение. Според обещанията на разработчиците, новата игра ще включва най-добрите спътници от поредицата, възможност за персонализация на трудността, без микротранзакции, Steam версия без EA App и съвместимост със Steam Deck, което е голямо улеснение за геймърите.

Dragon Age: The Veilguard излиза на 31 октомври за PC (Steam и Epic Games Store), PS5, Xbox Series X и S, а ревютата ще бъдат публикувани на 28 октомври, според известния вътрешен информатор Том Хендерсън.