Yellow Brick Games, студиото, основано от бившия режисьор на трилогията Dragon Age Майк Лейдлоу, представи обзорния трейлър и датата на издаване на своята фентъзи екшън приключенска игра Eternal Strands.

Събитията в играта ще се развиват във фентъзи света Anclave, засегнат от магически катаклизъм. Потребителите ще играят ролята на младата тъкачка Brynn, която е решена да се върне у дома при своя народ.

По време на набезите си в Anclave героинята ще пътува от своя лагер, където освен Brynn живеят и други колоритни и напълно озвучени персонажи. В базата можете да изработвате и ковете отново оборудване, както и да подкачвате своя плащ.

Плащът дава на Brynn контрол над пламъка, леда и телекинетичните сили. Можете да разширите набора си от магически умения, като победите девет уникални колоса, които бродят из света на играта - те са основната цел на играча.

Вечните нишки ви позволяват да се катерите по всичко и да взаимодействате с почти всеки елемент от света чрез температурата и различните сили. Разработчиците поставят геймплея на преден план в играта.

Те обещават "революционна" система за взаимодействие в играта, физика от ново поколение, динамично време, геймплейни системи, които насърчават експериментирането, свят, пълен с мистерии, и графика на Unreal Engine 5.

Що се отнася до датите на издаване, Eternal Strands е планирана за пускане в началото на 2025 г. за компютри (в Steam), PS5, Xbox Series X и S.