Варшавското студио Duality Games, съставено от бивши служители на People Can Fly (Painkiller, Bulletstorm), пусна 16-минутен геймплей трейлър на психологическата хорър игра Unholy чрез IGN.

Събитията в Unholy ще се развиват в два паралелни свята: пост съветски източноевропейски град и нечестиво и гротескно измерение, контролирано от безмилостни духовници. Играчите, в ролята на жената Сейда, тръгнала да търси отвлеченото си дете, ще трябва да изследват двете реалности, да търсят улики, да решават пъзели и да избират дали да се борят с враговете, или да се скрият от тях.

Видеоклипът, публикуван от IGN, показва началната част от играта на Unholy. Разработчиците отбелязват, че видеото не е непрекъснат фрагмент: някои сцени е трябвало да бъдат пропуснати, за да се избегнат сериозни спойлери.

В хода на показания фрагмент Сейда успява да се потопи в пост съветската реалност и да отиде в тъмното паралелно измерение, където героинята решава няколко пъзела и тайно се гаври с врага.

Освен всичко друго разработчиците на Unholy обещават "дълбока, мрачна история", "уникална технология за стрелба" и "уникална бойна система", използваща четирите емоции (гняв, страх, тъга и желание).

Unholy се очаква да излезе през 2023 г. за компютри в Steam, PlayStation 5, Xbox Series X и S. През юли проектът получи подкрепа от независимия издател Hook (част от Digital Bros), а през септември се появи нов трейлър с дата на издаване.