Потребителят teapotuberhacker от GTAForums, който твърди, че е замесен в неотдавнашния хак на Uber, публикува връзка към архив с над 90 геймплей клипа от предполагаемата тестова версия на следващото Grand Theft Auto.

Скрийншотите и откъсите от видео, които вече започнаха да се разпространяват в YouTube, Twitter и други услуги, съвпадат с по-ранната информация за главните герои (жена и мъж) и местоположението (съвременния град Вайс) на новата GTA.

Съдейки по заглавията на клиповете, те са записани между април 2021 г. и септември 2022 година. Америка на няколко пъти се появява в заглавията - предполага се, че бъдещата игра ще се проведе под кодовото име Project Americas.

Що се отнася до самите кадри, те показват град, подобен на Маями, явно не готови за пускане модели и текстури, както и множество инструменти за отстраняване на грешки и друга информация за разработчиците.

Сред клиповете, публикувани от teapotuberhacker, има престрелки с полицаи, обир на закусвалня (последван от пристигането на полицаите), разговори с NPC (качество на гласа на ниво Rockstar) и споменаване на пародийна версия на WhatsApp.

Все още необявеният Grand Theft Auto VI се очаква да бъде пуснат най-рано през 2024 година. По непотвърдени данни светът на играта ще се разшири с нови мисии и градове след старта.

Разработката на следващата част на Grand Theft Auto беше официално потвърдена през февруари. Rockstar Games твърди, че активното производство е "в ход", но не бърза да споделя подробности.