Шведският разработчик David Marquardt и издателят Rogue Games представиха трейлър на постапокалиптичния уестърн шутър Dust & Neon. В описанието на трейлъра се уточнява, че играта ще бъде пусната на 16 февруари за компютри в Steam и Nintendo Switch, а също така се разяснява, че предварителните поръчки за хибридната конзола на Nintendo са отворени.

В електронния магазин на Nintendo вече има предварителни поръчки на цена от 30 щ. долара. Няма такава опция в Steam в нито един от регионите.

Dust & Neon е динамичен шутър с два стика и роулики елементи, чието действие се развива във футуристична версия на Дивия запад. В ролята на мистериозен стрелец играчите ще пътуват през четири различни региона, ще убиват роботи с индивидуални силни и слаби страни и ще се борят с босове.

Има 24 отключващи се умения, повече от 2 хиляди уникални пушки, револвери и автомати, около 1,6 хиляди тонизиращи бустера, които могат временно да променят способностите на героя, и кутии с пари, оръжия и подобрения. Създателят нарича Dust & Neon хардкор игра, предназначена за тези, които са готови за "сериозни предизвикателства и изпитания на уменията". Marquardt обещава удобни контроли, които ви позволяват да стреляте бързо и точно, интуитивна механика за презареждане и система за автоматично прикритие. Завършването на кампанията ще отнеме над десет часа.

Dust & Neon ще участва в предстоящия фестивал "Games to Be" в Steam и от 6 до 13 февруари всеки ще може да изпробва безплатната демо версия. Препоръчителните системни изисквания включват процесор Intel Core i5, 4 GB оперативна памет и графична карта с поне NVIDIA GeForce GTX 960.

Marquardt е известен най-вече с игрите си Super Glitch Dash, платформинга Fluffy Jump и пъзел играта Pull My Tongue, които разработва извън новото си студио David Marquardt Studios. Причудливата атмосфера на Дивия запад, която отново стана популярна през 2022 г. (в игри като Weird West, Evil West, Blood West), е въплътена и в ExeKiller на полското студио Paradark. Тази седмица ретро футуристичната екшън приключенска игра получи пълен геймплей трейлър.