Скоро геймърите имаха повод за радост след пускането на демото на Homeworld 3. Разработчиците от канадското студио Blackbird Interactive (популярни и с Hardspace: Shipbreaker) обаче отново ги разстроиха с новината за поредното отлагане на амбициозната космическа стратегия.

Припомняме, че Homeworld 3 се очакваше да излезе в края на 2022 г., но първо премиерата беше отложена за първата половина на 2023 г., след това за февруари 2024 г., а доскоро премиерата се очакваше на 8 март 2024 година. Стана ясно, че Homeworld 3 ще бъде пусната в продажба два месеца по-късно от очакваното - на 13 май 2024 година. По този начин ранният достъп за предварително поръчаното издание Fleet Command се премества на 10 май. Играта ще бъде пусната в Steam и EGS.

Допълнителното време ще позволи на разработчиците да поставят финални щрихи и да се уверят, че Homeworld 3 отговаря на зададеното от екипа ниво на качество, което феновете заслужават. Това отлагане е резултат от два фактора: първо, отзивите на потребителите за демото, и второ, отзивите на наскоро сформирания екип за тестване на пълната игра.

Накрая разработчиците благодариха на нетърпеливите фенове: "Да кажем, че вие, общността на играчите, търпеливо чакате следващата част, би било подценяване и ние сме дълбоко благодарни за това". В коментарите към съобщението (поне в X) феновете са единодушни, че новото забавяне изглежда незначително на фона на две десетилетия чакане. "Чакахме 20 години, нека почакаме още няколко месеца", изразява мнение Амархаак.