Както се очакваше, на 10 април на изложението The Triple-I Initiative беше обявена The Rogue Prince of Persia - роугъл екшън игра във вселената на "Принцът на Персия" от Ubisoft и френското студио Evil Empire, известно с добавките Dead Cells.

Според сюжета Персия е в опасност. Армия от хуни е попаднала под влиянието на тъмната магия на шаманите и сега щурмува страната. В ролята на принц играчите ще трябва да дадат отпор на врага и да заемат мястото си в кралското семейство.

Rogue Prince of Persia ще ви предложи да изследвате пъстрата Персия, да използвате акробатични способности, включително бягане по стени, както в битка, така и за преодоляване на препятствия, и да си съставите пълна представа за случващото се.

Разработчиците обещават динамичен, предизвикателен и в същото време достъпен рогелит. За да ставате по-силни с всяка смърт, ще трябва да се учите от грешките си, а процедурното генериране на нива няма да ви позволи да скучаете.

Декларирани са много смъртоносни оръжия (от лъкове и щитове до куки), нелинейна история с колоритни герои, плавен преход между платформени секции и битки, както и превключване между комплекти екипировка.

В коментарите към анонсиращия трейлър зрителите похвалиха плавния геймплей, но не бяха впечатлени от визуалния стил. Някои обаче видяха в графиката препратка към хитовете от миналото: "Напомня ми на "Аладин" от SNES".

Ранният достъп до The Rogue Prince of Persia ще започне на 14 май в Steam. По пътя към пълната версия авторите обещават да пускат редовни актуализации, включително история, нива, врагове, босове и оръжия.