Sonic Team пусна много кратък тийзър на предстоящата игра Sonic Frontiers. Във видеото можете да видите как най-известният таралеж в света се движи през полетата, сканира терена и се бори с врагове. Изглежда, че в играта ще има разнообразни врагове, защото тийзърът показва не само малки роботи, но и доста обемисти екземпляри, подобни на тези от Horizon: Zero Dawn. Синьото таралежче ще трябва да тича из отворения свят, който визуално прилича малко на The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Естетиката на Sonic Frontiers се различава значително от предишните 3D игри на Sonic. Тя изглежда по-реалистична от Sonic Adventure, Sonic '06 или Sonic Unleashed. В трейлъра има и фрагмент от Sonic, който събира пръстени по релси.

Sonic Frontiers и редица други вълнуващи проекти ще бъдат представени следващата седмица по време на Summer Games Fest. Събитието ще се проведе от 10 юни до 22 юли и ще бъде предавано на живо в YouTube, Twitch, Twitter и Facebook. То може да се види и на голям екран, по-специално в кината IMAX, но само в САЩ, Канада и Обединеното кралство.

Играта ще бъде пусната за персонални компютри, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series и Nintendo Switch тази година.