Ръководителят на Ryu Ga Gotoku Studio и ръководител на франчайза Like a Dragon Масайоши Йокояма разкри непосредствените планове на студиото за поредицата в новия епизод на телевизионното предаване Ryu Ga Gotoku Studio.

По думите на Йокояма Ryu Ga Gotoku Studio вече е започнало да търси актьори за новата част на Like a Dragon. Прослушванията ще се проведат по начин, подобен на подбора на момичетата, които ще играят домакини в Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name.

Дали новата игра ще бъде продължение на Like a Dragon: Infinite Wealth, излязла по-рано тази година, Йокояма не уточни, но каза какъв проект не трябва да очакват феновете сега. Той увери, че следващата игра от поредицата Like a Dragon определено не е Yakuza Kiwami 3. Става дума за потенциален римейк на Yakuza 3 в стила на Yakuza Kiwami (2017 г.) и Yakuza Kiwami 2 (2018 г.).

След това изпълнителният директор побърза да изясни позицията на студиото относно теоретичната Yakuza Kiwami 3: "Ще кажа само, че мисля, че един ден ще направим Kiwami 3. Това определено ще се случи рано или късно."

Най-новото издание от поредицата, вече споменатата Like a Dragon: Infinite Wealth, е рядко срещан успех за Sega. Продажбите на играта надхвърлиха 1 милион копия през първата седмица, което е рекорд за франчайза. Оригиналната Yakuza 3 дебютира на PS3 през 2009 г. (японско издание). През 2018 г. играта получи преиздаване на PS3 като част от колекцията Yakuza Remastered, която през 2021 г. си проправи път към компютри (в Steam и Microsoft Store) и Xbox One.