Неотдавнашните разкрития на вътрешен човек под псевдонима The Snitch се потвърдиха. През юли наистина ще бъде пуснат още един PlayStation ексклузив за компютри, но не Ghost of Tsushima или Horizon Forbidden West, както се надяваха феновете. На 26 юли т.г. се съобщава, че екшън-приключенският платформинг Ratchet & Clank: Rift Apart на студиото Insomniac Games ще загуби статута си на ексклузивност за PlayStation 5. Екипът на Nixxes Software помага за пренасянето. Страниците в Steam и Epic Games Store вече са активни.

PC-версията на Ratchet & Clank: Rift Apart ще поддържа трасиране на лъчи (отражения, сенки), ултрашироки монитори (21:9, 32:9, 48:9) в геймплея и филмите, антиалайсинг NVIDIA DLAA и интелигентно мащабиране (DLSS 3, FSR 2, XeSS). Обещано е лесно управление с мишка и клавиатура, както и поддръжка на геймпадове, включително DualSense (тактилна обратна връзка при свързване чрез кабел). Повече подробности ще бъдат разкрити по-близо до датата на пускане на пазара. Създателите уверяват, че Ratchet & Clank: Rift Apart е идеална за новодошлите в поредицата (поредицата все още не е излизала на компютри) благодарение на самостоятелната история и въвеждането на двама нови герои - Ривет и робота Кийт.

Ratchet & Clank: Rift Apart беше пусната през юни 2021 г. за PS5. Основната характеристика на приключението са паралелните измерения, между които, благодарение на бързия SSD на конзолата, можете да се придвижвате почти мигновено.